4 mill. kroner for Nordvika

Forlagssjef Bjørn Smith-Simonsen vant kampen om Nordvika ved Femunden. En rekke aktuelle kjøpere var med i kampen, og prisen kom til slutt opp i fire millioner kroner, noe som er 2,5 millioner kroner over meglerens prisantydning. I løpet av helgen var det mer enn hundre som var på visning på Nordvika. Mange av dem gikk de sju kilometerne fra Langen.

6. oktober 2005
Tore Østby - Fjell-Ljom


Advokat John Jonassen har aldri tidligere opplevd lignende interesse for en eiendom. Budrunden ble avgjort ved 11-tiden i går etter at de siste byderne ga hverandre 10 minutters frister på slutten. På forhånd var det kjent at mange var interessert i å sikre seg den historiske eiendommen. Blant dem var eventyreren Lars Monsen, som gjennom sitt TV-program har bidratt til å øke interessen for Femunden. Henrik Grønn og Bergstaden Vel forsøkte å etablere en stiftelse for å sikre eiendommen for allmennheten. Etter der Fjell-Ljom kjenner til, kom de ikke en gang med i budrundene før prisen ble for høy for dem. Kjøperen Bjørn Smith Simonsen synes ikke prisen ble for høy. - Prisen ble omtrent som forventet, Hadde Nordvika ligget i Sør-Norge og hatt veiforbindelse, kunne prisen blitt det firedobbelte, sier han. Smith-Simonsen regner med å bruke ytterligere millioner på renoveering. Håndtverkerne i området kan se fremtiden lyst i møte, sier han. Planene er allerede klare for restaurering av snekkerverkstedet og Smia.

Viktig eiendom
Simonsen sier til Fjell-Ljom at det er museale interesser som ligger bak hans engasjement, og at han har kjøpt Nordvika mest av verneinteresser. Han eier allerede en del gamle hus, som han har satt i stand. Forlagssjefen beskriver seg selv som en iherdig bruker av norsk natur. Han er spesielt ivrig kanopadler, og har padlet Røa i ungdommen. Kjøperen har også stor sans for initiativet til Bergstaden Vel om å sikre eiendommen for allmennheten. Han lover at Nordvika med ham som eier alltid vil være åpen for alle. -En slik eiendom er egentlig hevet over privat sfære, sier han. Smith-Simonsen ønsker å samarbeide med Bergstaden Vel og andre lokale interesser om utviklingen av Nordvika. Han vil allerede i løpet av dagen ta kontakt med Fortidsminneforeningen for å etablere et samarbeid med dem.

Populær kjøper
Kasserer i Bergstaden Vel Henrik Grønn gleder seg over at Smith-Simonsen vant budrunden, og ser fram til et konstruktivt samarbeide. Selgerne er naturlig nok også godt fornøyd med handelen og prisen, som ble nesten tre ganger prisantydningen. Det var ventet at prisen for Nordvika ville bli høy. I løpet av helga var omlag 100 personer på visning. Mange av dem gikk de 7 kilometerne fra Langen. Det var også en del som kom på visning sjøveien.
Tore Østby

© Alle rettigheter reservert Fjell-Ljom og AS Avisdrift.


redaksjonen@fjell-ljom.no Fjell-Ljom

Tilbake Neste artikelwww.svartkjelen.com